Cairnterriers

NIEUWS: Puppy Reservatie lijst is geopend !!!!   ****   Vindt u onze website leuk laat dan een bericht achter in het gastenboek.

Nestje Quita x Nacho 2021

Vader van het nest : Caledonian Dutch Penny Of Wolfpit

18 juli 2021 :

Alle pups zijn nu een kleine week bij de nieuwe baasjes … Wat is het stil in huis !!

Gisteren kreeg ik van Mirthe de laatste fotoshoot nog binnen, die ik uiteraard ook met jullie wil delen !!

Groepsfoto :

vlnr : Union Jack (blauw) – Utrix (geel) – Ullemie (Roze) – Utchi (paars) – ULou (groen) – Uflor (bruin)

De pups zijn ook op twee verschillende locaties apart gefotografeerd.

 

Ullemie De La Casa Lolita, teefje met roze bandje

Utrix De La Casa Lolita, teefje met gele bandje

Utschi De La Casa Lolita, reutje met paars bandje

Union Jack De La Casa Lolita, reutje met blauw bandje

ULou De La Casa Lolita, reutje met groen bandje

Uflor De La Casa Lolita, reutje met bruine bandje

Hopelijk hebben jullie even hard van deze pups genoten als ik, het was een heel hevig nest dat zeker leven in de brouwerij zal brengen ….

Het ga jullie goed bij jullie nieuwe baasjes !! We zien elkaar zeker nog terug op de puppypluk !!

7 juli 2021 :

Vandaag zijn we verdeeld over twee benches naar Sint-Joris-Weert gereden om de pups te testen op levershunt.

Hierbij scheert de dierenarts de hals een klein beetje, waarna er een bloedstaalname is in de hals. Dit staaltje plaatst men dan in een toestelletje om de waarde te bepalen en na enkele minuten heb je het antwoord.

Het is altijd een hele opluchting als de resultaten van alle pups bekend zijn, ook nu zijn ze allemaal vrij van levershunt !!

 

3-4 juli 2021 :

Dit weekend zijn de pups definitief gekozen … Hopelijk is iedereen blij met zijn/haar pupje …

Op zondag kwam Kelly op puppybezoek, en ze had haar camera bij !!

Hieronder enkele van de foto’s

2 juli 2021 :

Ook vandaag was het een spannende dag : verdeeld over twee benchen zijn we voor het eerst met de auto weg geweest! Ook hier waren ze allemaal heel flink. Eenmaal in Lommel zijn we het bos ingegaan voor de derde en laatste fotoshoot.

Dat het allemaal niet zo simpel is, kan je zien in het filmpje dat Mirthe gemaakt heeft !

Video

1 juli 2021 :

Vandaag is dierenarts Veerle langs gekomen om de pups te enten en te chippen. Ook de DNA swabs van het labo van KMSH zijn in orde en verstuurd. Alle pups waren heel flink en goedgekeurd om naar de nieuwe baasjes te gaan op acht weken.

29 juni 2021 :

Sinds gisteren eten de pups droge brokjes. Ook hebben we afspraak gemaakt voor het chippen en enten van de pups. Dit staat gepland voor woensdag 30 juni, dan komt de dierenarts aan huis om alles in orde te brengen.

Vrijdag 2 juli staat ook de derde en laatste fotoshoot bij Mirthe op het programma, als het weer het toelaat gaan we dit buiten doen.

Hier nog even een sfeerbeeldje uit de puppyren. Quita had zich laten verleiden om een hoefje te gaan stelen uit de ren 😉

27 juni 2021 :

Vandaag hebben we bezoek gekregen van een collega-fokker uit Nederland (Eric en Christel Seegers) die even kwamen kijken naar de pups. Het was weer heel gezellig en Eric had de camera bij …

23 juni 2021 :

De foto’s van Mirthe genomen op 11 juni zijn binnen … Wat zijn ze weer prachtig !!

Reutjes samen :

reu bruin bandje :

reu blauw bandje :

reu paars bandje :

reu groen bandje :

Teefjes samen :

teefje roze bandje :

teefje geel bandje :

De gehele fotoshoot gaat ook doorgestuurd worden naar de toekomstige baasjes !

Pups zijn vandaag ook voor de tweede keer ontwormd (iets later door de hitte vorige week)

 

20 juni 2021 :

Quita heeft vorige nacht apart van de pups geslapen, zodat ze stilaan ook een beetje kan beginnen recupereren, overdag kan ze vrij bij de pups als ze zin heeft.

De pups eten nu ook netjes 2-3  x per dag de brokkenpap, die in een mum van tijd verorberd is ! Ook begint het spel onderling een pak heviger te worden. Ze genieten ervan om buiten op het gras te spelen nu het net iets minder warm is ….

17 juni 2021 :

Gisteren heb ik mijn laatste avonddienst gewerkt, vanaf nu nog af en toe een nachtdienst tot de pups weg gaan, het ideale moment dus om ze stilaan vast voedsel te leren kennen.

We hebben de Mini Starter laten weken met heet water en een klein schepje honing (voor de smaak), even de mixer erin en zie hieronder het resultaat !

Ze begonnen allemaal gretig te likken van de brokkenbrij en in een mum van tijd was alles op ! De start naar het eten van vast voedsel is gemaakt … Natuurlijk seffens nog even drinken bij de mama als dessert !

 

 

16 juni 2021 :

We zijn ondertussen vier weken. De puppyren is vergroot zodat we meer ruimte hebben . Oma Otessa en tante May zijn even op bezoek onder toeziend oog van Quita.

Grappig om te zien was dat ze de andere teefjes ook nakijken op de aanwezigheid van tepeltjes met melk  ….

14 juni 2021 :

Pups zijn deze morgen naar buiten gegaan tot rond 10u, dan werd het te warm en zijn ze weer naar binnen gekomen. Ondertussen had ik de puppyren zuiver gemaakt en de speelgoedkubus erin geplaatst. Het was weer een hele ontdekking !!

Wel merk ik dat we de puppyren de komende dagen gaan moeten vergroten om de pups wat meer ruimte te geven nu ze een pak beweeglijker worden!

11 juni 2021 :

Pups zijn hun “nieuwe” thuis al goed gewoon, ze slapen gezellig allemaal samen in de bench, de meesten doen het plasje al buiten de slaapplaats, wat een begin is van de zindelijkheidstraining.

‘s  Morgens en ’s avonds gaan ze ook dagelijks naar buiten als het niet meer zo warm is, overdag blijven ze graag binnen in de koelere leefruimte want buiten is het rond de 30° C in de zon. Quita haar oor is ondertussen ook al een pak beter.

Vandaag komt Mirthe ook weer langs.

De toekomstige eigenaars hebben alle foto’s al via mail toegestuurd gekregen, het zijn er meer dan 50 !!

 

10 juni 2021 :

De foto’s van Mirthe zijn binnen ! Wat zijn ze prachtig geworden !!

Hieronder een voorstelling van ons nestje :

Pups alle samen met de mama

De teefjes

De reutjes

reu met bruine bandje

Reu met blauw bandje

Reu paars bandje

Reu groen bandje :

Teefje gele bandje

Teefje roze bandje

 

9 juni 2021 :

Nieuwe opstelling in de puppyren, pups hebben ervan genoten even buiten te zijn geweest en doen nu het middagdutje !

 

Binnenkort gaan we kijken voor echte grasmatten om ze zindelijk te maken.

 

9 juni 2021 :

Vandaag is het een heel warme dag, binnen hebben we de airco al opstaan …

Tijdens het proper maken van de puppyren binnen zijn de pups met Robbe even naar buiten gegaan, achter in de weide op een schaduwrijk plekje , zo’n 10 minuutjes…

Voor de socialisatie naar onweer toe was het net het goede moment, de F16’s van Kleine Brogel vlogen net over !

Natuurlijk vond Robbe het fijn om even bij de pups te zijn, en hij had ook de gsm bij … Kijk maar even naar de pup met het paarse bandje , hoe goed die zich al laat horen … (geluid opzetten)

 

5 juni 2021 :

Vandaag was het voor ons een heel drukke dag : onze nieuwe baasje in spe zijn vandaag allemaal langs geweest en iedereen was dolblij om ons te zien .

Bepaalde mensen hadden zelfs al stiekem een voorkeur voor een bepaalde pup, maar de definitieve keuze komt pas over enkele weken als we ons karakter al een beetje laten zien.

3-4 juni 2021 :

Quita heeft wat last van een beginnende oorontsteking. Voor de zekerheid zijn we naar onze dierenarts geweest en ze heeft oordruppeltjes voorgeschreven. Kort na het opstarten had Quita al veel minder last … Gelukkig maar !

2 juni 2021 :

Vandaag bezoekje gehad van collega-fokker (labradors). We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de pups nog even te wegen. De gewichten liggen tussen 830 gram (groen bandje) en 960 gram (paars bandje). Ook was het tijd om de pups een eerste keer te ontwormen met Banminth ®. Zoals gewoonlijk moesten ze zich allemaal schudden van zo iets vreemds in de mond ….

1 juni 2021 :

Het is vandaag een zeer zonnige, warme dag. De oogjes van de pups zijn open en ze zijn een pak beweeglijker aan het worden.

De warmte zat tegen de avond binnen …  Pups waren wat klagerig, ik vermoedde dat ze het te warm hadden, dus hebben we een vetbedje op het gras gelegd en ze even naar buiten gebracht. Op slag waren ze een pak meer comfortabel. Zo hebben we een twintigtal minuutjes buiten geweest, en natuurlijk is hier weer een filmpje van !

Ook hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nageltjes voor het eerst te knippen.

 

31 mei 2021 :

De oogjes beginnen stilaan open te gaan.

28 mei 2021 :

Pups zijn al zeer goed bijgekomen, alle gewichten zitten tussen 680 en 750 gram.

Ook was het vandaag tijd voor een eerste fotoshoot met Mirthe … Resultaten zullen over een weekje klaar zijn en uiteraard pasten we de mooiste foto’s !!

 

25 mei 2021 :

Pups van Quita en Nacho zijn ondertussen al een weekje oud. Wat doen ze het goed …
Gisteren werpkist al moeten beveiligen met een bijkomend plankje want de pup met het groene bandje was per ongeluk eruit gekropen.

Ze zijn ondertussen ook al verdubbeld van gewicht.

20 mei 2021 :

De vier reutjes en de twee teefjes !

 

Alle pups zijn al 70 – 90 gram aangekomen en doen het super goed. Quita durft vandaag voor het eerst een keer uit de werpkist en puppyren te gaan liggen, maar zodra ze iets hoort snelt ze weer naar haar pups. De andere honden blijven voorlopig nog in de keuken om Quita geen extra stress te bezorgen.

 

19 mei 2021 :

We hebben een goede nacht gehad, alles is rustig verlopen.

De pups zijn allemaal al goed bijgekomen en hebben nu een kleurenbandje aan om ze uit elkaar te kennen.

 

18 mei 2021 :

Deze morgen zijn de pups van Quita en Nacho geboren. Iets na middernacht is het eerste reutje geboren … Om half vijf ’s morgens was de laatste er. Er zijn vier reutjes en twee teefjes geboren, allen gestroomd. De gewichten liggen tussen 240 en 270 gram. Moeder en pups doen het goed ! De toekomstige baasjes zijn allemaal reeds verwittigd, het hele nest is besproken. Het filmpje is opgenomen een zestal uren na de bevalling. Heel fier op Quita !!🥰  

 

Verloop van de dracht :

05/03/2021 : Loops

Eerste keer bloed prikken : 13 maart : 1.49

Tweede keer : 15 maart : 3.78

Derde keer : 17 maart : 11.4

Eerste dekking : 17 maart (20’ gekoppeld)

Tweede dekking : 19 maart (19’ gekoppeld)

Echo op 16 april : mooi nestje te zien !